Fent Camí

Sempre m'han agradat els Quaderns de Viatge. N'he començat molts i no n'he acabat cap, potser are n'és l'ocasió.
M'agrada escriure, m'agrada pintar i també m'agrada viatjar.
Per grans viatges a països exòtics, les circumstàncies no em son favorables, però com que la vida en sí no és res mès que un viatge en el que tots fem el nostre camí, m'he decidit a començar aquest quadern en el que intentaré plasmar-hi el que em salti a la vista. No en và, fa anys que em passejo per la meva ciutat, Barcelona, mirant-me-la amb ulls de foraster...una mirada que m'ha dut més d'una agradable sorpresa.

dissabte, 9 de juliol del 2011

Finlandia


Port de Turku


Archipièlag


Pals i xarxes de pesca


Cabanes de pesca al fiord de Turku a Naantali

Turku, que vol dir "mercat" en finés (Abo en Suec, significa assentament ribereny) és la ciutat mes antiga de Finlandia. Es creu que ja existía cap allà l'any 1150 com a lloc de trobada dels pobles de l'interior amb els de la costa per intercanviar mercaderies. Està ubicada al sudoest. Es lloc d'escala dels vaixells que van de Suecia a Sant Petersburg passant per l'anomenad archipielag. La major part de la ciutat va ser destruïda pel foc al 1827.
A part de passejar per la part central i veure el mercat medieval al costal del riu Aura, vem navegar pel fiord amb el vaixell de vapor Ukkopekka fins a Naantali. Aquets apunts estan fets des del vaixell.
Naantali té un barri antic molt interessant on es troba una casa museu molt inetressant. Va ser fundada al voltant del convent medieval de Brugittine Vallis gratiae, la seva església encara domina l'horitzó.

2 comentaris:

blognomada ha dit...

Hola, Teresa! Així vas fer un viatge a Finlandia fa poc?? alguna cosa he llegit, crec que comentaves que havía estat un viatge ràpid o curt. pèro molt ben aprofitat pel que es veu, oi?
Una abraçada i continua omplint el teu quadern de viatges.
Una abraçada.
Beni.

Teresa Giménez Pous ha dit...

Gràcies Beni. Si vens per aquí, digue-ho.

Teresa